Luleå Stadsmara ställs in 2021 och inriktar oss på 2022!

En fullmatad dag med massor av löparglädje
Stadsmaran är en av Norrlands största löpartävlingar där du har både tävlings- och motionsklasser. Utbudet är framtaget för att passa alla, oavsett ambitionsnivå. Det finns flera lopp att välja på. Stadsmaran börjar alltid med de olika Barnloppen som är för de yngre med massa spring i benen. När barnen spurtat i mål är det dags för Luleå Kretslopp som är ett perfekt lopp för dig som vill återvinna din hälsa genom att gå (med eller utan stavar), lunka eller jogga. Sen väntar StiL-loppet som är ett terränglopp med kuperad barkbana och där du stöter på en del tuffa backar. Därefter ljuder startskottet för huvudloppet, Craft Halvmaraton för både elit o motionärer. Lite senare blir det fullt tryck vid starten då löparna gör sig redo för Stadsmarans populäraste lopp, Scaniamilen. Sist ut släpper vi iväg alla gymnasieelever i Gymnasieutmaningen, 10 km.


Stadsmaran – Ditt träningsmål!
Låt Stadsmaran bli ett av dina träningsmål. Att delta i Stadsmaran ger för många en extra energikick tack vare hela inramningen och all publik vid start/mål och runt banan. Åskådarleden är alltid täta när exempelvis du springer genom centrum på Storgatan och Kungsgatan. Många brukar även samlas vid Lulsundet/Björkskatan för att heja fram dig när du kämpar de sista kilometrarna innan du når målområdet. I takt med att bansträckningen har satt sig genom åren så har även många andra speciella samlingsplatser bildats. Naturligtvis finns vätskekontroller ut efter banan och vid mål där du kan fylla på med ny välbehövlig energi.

Träningsprogram. StiL:s fystränare har tagit fram träningsupplägg för dig att följa ända fram tills tävlingsdagen. Träningsprogram>>

Bra att veta!
Ordinarie anmälningsavgift t.o.m vecka 20. Därefter efteranmälan fram till tävlingsdagen.
Din nummerlapp kan du hämta på MittLivsStiL, LTU, port 11 (Rosa byggnad mittemot sporthallen). Utdelningen har öppet hela Stadsmaraveckan.
Vi har engångschip i alla lopp. Chipet sitter fast på din nummerlapp och den registrerar elektroniskt din tid vid start och mål. Läs mer här nettoresultat

För dig som väljer Stadsmarapaketet får du årets startgåva som är en snygg funktionell T-shirt från Craft och massa gott att äta o dricka efter målgång. Alla barn får en tröja o hamburgare.

Massor av fina priser utlottas över hela startfältet i motionsklasserna.